До началото на октомври няма да може да се извършват

...
До началото на октомври няма да може да се извършват
Коментари Харесай

Спират плащанията през еPay към НАП до началото на октомври

До началото на октомври няма да може да се правят плащаният през еPay в електронните услуги на Национална агенция за приходите. Причината за краткотрайното ограничаване е миграцията на бюджетните заплащания към стандартите на Единната зона за заплащания в евро (SEPA). Това включва и заплащанията на обществени вземания.

Гражданите и сдруженията могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и (е-услугата за плащане) в .

От 1 октомври 2023 година заплащанията по банков път към Национална агенция за приходите ще се правят по пет нови банкови сметки на Българска народна банка , припомнят от приходната организация. Всяка от тях е предопределена за погасяване на несъмнено обвързване: налози, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на наложително събиране от обществен реализатор. Гражданите и сдруженията от цялата страна ще заплащат по избраната сметка съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите са регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР