До момента са изплатени над 600 000 лева заплати от

...
До момента са изплатени над 600 000 лева заплати от
Коментари Харесай

Изплатиха 600 000 лв. забавени от работодатели заплати

До момента са изплатени над 600 000 лв. заплати от Фонда " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците " при неплатежоспособност на работодателя.

Предстои заплащането на още 5 милиона лв. доникъде на юли месец.

Това заяви омбудсманът Мая Манолова на конференция, отдадена на опциите за бързо и безпроблемно погашение на трудовите хонорари на чиновници, които не са си получили заплатите заради неучтивост на работодатели или неплатежоспособност на предприятието, към което са работили.

По думите на Манолова новото законодателство, признато предходната година, е дало резултат против наглите работодатели, които не изплащат заплатите на чиновниците си.

" Не е усложнен комерсиалният оборот, не сме заплашили работата на комерсиалния указател и измененията не са козметични. Новото законодателство работи дейно ", подчерта общественият бранител и добави, че се връща възприятието за правдивост, написа Дарик.

 

Манолова посочи, че към този момент е почнала смяна в публичните настроения и се е появило дълго чаканото възприятие за непоносимост. " По отношение на тези ограничения над 70 работодатели са си платили сумата на служащите пред угрозата, че против тях може да се образува произвеждане по неплатежоспособност ", отсече Манолова.

Тя насочи апел към всички служащи, които имат терзания, че могат да изгубят работата си или са под напън, да потърсят помощта съответните институции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР