До момента резултатите от лабораторните анализи на кравата Пенка са

...
До момента резултатите от лабораторните анализи на кравата Пенка са
Коментари Харесай

OФИЦИАЛНО! Вижте резултатите от лабораторните анализи на кравата Пенка!

До момента резултатите от лабораторните разбори на кравата Пенка са удобни, осведоми Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

Досегашните лабораторни разбори на кравата, обитавала 15 дни в Сърбия и минала назад границата, са удобни, се споделя в известието на организацията.

Животното се изследва за вируси, чието отменяне е значимо, с цел да се предотврати появяването на стопански рискови заболявания като наследник език, инфектиран нодуларен дерматит и др, добавя се още.

Окончателните резултати ще излязат в понеделник, като животното остава под карантина.

До края на седмицата ще продължат и срещите на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев с сътрудници от Сърбия по трансграничното съдействие в региона на ветеринарната активност.

По тази тематика диалози имаше и с специалисти от Македония, заключават от организацията.

Преди дни БАБХ предложи кравата Пенка да бъде евтаназирана. По европейското и българско законодателство всяко живо животно, влезнало в Европейския съюз от трета страна без документи, би трябвало да се конфискува и унищожи, с цел да се предотврати възможна болест и да се отбрани индустриалното произвеждане на страната.

Собственикът на кравата дезертьор се тормози от компрометиране на пробите

Казусът даже доближи до Брюксел. Световни звезди приканиха за опазване живота на Пенка. Вчера да вземем за пример Пол Маккартни се разгласи в отбрана на кравата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР