До момента най-голямото регистрирано огнище на вируса ебола, погубило 11

...
До момента най-голямото регистрирано огнище на вируса ебола, погубило 11
Коментари Харесай

Ебола: опасността за Демократична република Конго продължава


До момента най-голямото записано огнище на вируса ебола , погубило 11 300 души от 2014 година до 2016 година, е било в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне. Вирусът се появява за първи път покрай северната река Ебола в Демократична република Конго (ДРК) през 70-те години на предишния век, а през днешния ден жителите на Киншаса са изложени на нова заплаха.

Д-р Питър Салама, началник на Световната здравна организация, e декларирал, че са доказани 103 случая на заразяване , съсредоточени в източната провинция на

Северно Киву, оповестяват от The Guardian.

Основното предизвикателство за здравните служащи ще бъде имунизационната акция . Четири пъти размера на Франция, ДРК е една от най-бедните страни в света, която с изключение на всичко е епизодично разтърсвана и от принуждение, откогато получава самостоятелност от Белгия през 1960 година

Северно Киву, по-конкретно, е един от регионите, в които десетки въоръжени групировки се опълчват на държавната власт и експлоатират локалните минерални запаси.

Като допълнение към затруднените медицински услуги, от държавното управление на ДРК оповестяват, че 14 здравни служащия са били диагностицирани с заболяването, един от които е умрял. Въпреки това здравният министър Оли Илунга остава положителен . "Следвайки другите ограничения, които сме подхванали, считаме, че обстановката се стабилизира. Но би трябвало да останем благоразумни през идните седмици “, твърди Илунга.

Свързани публикации.. Вирусът Ебола - за какво е рисков за хората? 0 Последният инфектиран с ебола в Гвинея е възобновен 0 Епидемия от жълта тресчица – най-тежката от 50 години насам 0

Властите към този момент са одобрили общо пет пробни лекувания против вируса с вярата, че ще оказват помощ да се спре разпространяването му. Професор Стив Ахука, вирусолог от Националния институт по биомедицински проучвания на ДРК, споделя, че няколко от тях са били към този момент тествани върху 10 пациенти, двама от които са към този момент изписани.

Въпреки че редица локални общности са уверени, че епидемията е породена от магьоснически практики, никой пациент не се е противопоставил да бъде лекуван със съответните медикаменти.

За момента вирусът не има публично утвърдена ваксина за клинична приложимост върху хора, която би могла да се употребява за предварителна защита на бъдещи огнища .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР