До много странна и конфузна ситуация се стигна по време

...
До много странна и конфузна ситуация се стигна по време
Коментари Харесай

Конфузна ситуация на мач от НБА

До доста странна и конфузна обстановка се стигна по време на дуела сред Далас Маверикс и Денвър Нъгетс от постоянния сезон на НБА. Въпреки че бяха без Никола Йокич и Джамал Мъри, “буците ” съумяха да победят тексасци с 98:97 посредством тройка в последните секунди от на Майкъл Портър-младши. Още при започване на второто полувреме обаче феновете на срещата станаха очевидци на нещо, което може би не се беше случвало по терените на лигата до този миг.

В самия завършек на първото полувреме звездата на Далас Лука Дончич наниза тройка със сирената, с цел да изведе Далас напред при 59:52. Съдиите обаче използваха видеоповторението, посредством което откриха, че словенецът е настъпил страничната линия при оставащи тъкмо 2 секунди до края на втората четвърт, като неговият панер бе анулиран. Двата отбора обаче се прибраха в съблекалните, а след 15-минутната отмора стартира и объркването.

Последните две секунди от втората част в действителност бяха изиграни след паузата, като Денвър получи шанса да разполага с владеене. По този метод Влатко Чанчар от тима на Денвър осъществя необикновен панер от центъра. Така вместо резултатът да сочи 59:52 в интерес на Маверикс след края на полувремето, той към този момент бе 56:55 с помощта на анулирания панер на Дончич и тройката на неговия съотечественик от другата страна. Второто полувреме пък стартира незабавно по-късно, като Чанчар бе сменен след двете си секунди популярност.

“Видях видеа от обстановката. Не наподобява по този начин, че да съм настъпил линията. Стъпалото ми беше във въздуха. Тройката им даде убеденост, само че не можем да кажем, че тази обстановка реши мача ”, съобщи Дончич по отношение на въпросния панер, преди да добави шеговито - “Аз научих Чанчар на тези осъществявания ”.

Това е седма загуба за Далас Маверикс през сегашния сезон, като отборът на Джейсън Кид се намира на деветото място в Западната конференция с актив от 9-7. Денвър пък се изкачи на четвъртото място в класирането с баланс от 10-6.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР