До месец Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета Ка-32,

...
До месец Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета Ка-32,
Коментари Харесай

Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета

До месец Сърбия ще получи два съветски противопожарни вертолета Ка-32, заяви президентът, Александър Вучич, съгласно който тези вертолети са най-хубавите в света, оповестяват сръбски медии.

" Очакваме идването на два вертолета Ка-32, които от дълго време сме платили. Най-късно до месец ще бъдем снабдени с най-съвременните противопожарни вертолети на света, това са съветските Ка-32, които носят по пет хиляди литра вода. Нашите вертолети в този момент носят по хиляда литра. Само си помислете какъв брой можем да помогнем на хората и на сътрудниците ни в " Отворени Балкани ", и на всички други, които изискат, да вземем за пример на Словения ", сподели Вучич, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано той осведоми, че Сърбия купува от Русия два вертолета Ка-32 за отбрана на територията си от пожари. Вучич сподели също, че Сърбия счита да се снабди с 30 вертолета в интервала 2022-2023 година от Еърбъс и от страна член на Европейски Съюз.

От 2018 година до февруари 2020 година Русия съобщи на Сърбия като военно-техническа помощ четири вертолета Ми-35М, шест изтребителя МиГ-29, три транспортни вертолета Ми-17В-5, зенитни ракетни системи " Панцир-С1 ", 30 танка Т-72МС и трийсет бронетранспортьора БРДМ-2МС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР