До куриозна ситуация се стигна в Българското национално радио /БНР/,

...
До куриозна ситуация се стигна в Българското национално радио /БНР/,
Коментари Харесай

БНР с двама шефове: СЕМ назначи новия, но още не е освободил стария

До куриозна обстановка се стигна в Българското национално радио /БНР/, откакто през днешния ден то към момента е с двама шефове.

Досегашният началник Светослав Костов към момента не е получил решението на Съвет за електронни медии за предварителното му освобождение, до момента в който в това време посоченият за краткотрайно изпълняващ общоприет шеф на БНР Антон Митов към този момент е назначен.

Нещо повече - той е бил назначен незабавно, още през вчерашния ден следобяд, единствено няколко часа след гласуването в медийния регулатор за прекратяването на мандата на Костов.

Аз решение за преустановяване на контракта нямам ", разяснява Светослав Костов по обед през днешния ден. Той посочи, че още през вчерашния ден следобяд Антон Митов е получил своето решение за назначение. " Явно доста са бързали с назначението ", разяснява Костов нелогичната обстановка. По думите му естественото би било първо единият шеф да бъде освободен, а по-късно другият да бъде назначен.

Юристката на Съвет за електронни медии Емилия Станева също разяснява проблема. " Ще си получи решението по надлежния ред ", увери тя по отношение на неналичието на документа.

В отговор на въпроса за какво към момента не е в ръцете му решението за освобождение, юристката изясни: " Официалното приемане на решението не отсрочва във времето неговото осъществяване ".

" Считано от през днешния ден, той не е общоприет шеф, а е Митов "., добави Станева във връзка проблема с двамата шефове на радиото, които и сега са под неговия покрив.

Светослав Костов към този момент е отстъпил кабинета си на вр. и. д. Антон Митов, само че не си потегля от радиото, тъй като си чака решението от Съвет за електронни медии.

По мотив информацията, оповестена през вчерашния ден, че публицисти, които бяха съперниците на Костов при експлоадирането на абсурда, са предложили в писмо до Съвет за електронни медии точно бащата на своя сътрудник, правосъден кореспондент, юристката на Съвет за електронни медии изрично го отхвърли. " Това са клевети. Никакви оферти не са правени ", съобщи Емилия Станева.

Светослав Костов бе освободен през вчерашния ден с единомислещо гласоподаване в Съвет за електронни медии и от петимата му членове поради прекъсването на " Хоризонт " за пет часа на 13 септември. От медийния регулатор се мотивираха с нарушаване на Закона за радио и телевизия. Според юриста на Светослав Костов обаче решението на Съвет за електронни медии няма законово съображение и то ще бъде обжалвано в съда още идната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР