До края на юни се очаква да бъде изградена хеликоптерна

...
До края на юни се очаква да бъде изградена хеликоптерна
Коментари Харесай

Хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ готова до края на юни

До края на юни се чака да бъде построена хеликоптерна площадка на територията на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. Това заяви шефът на лечебното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев, представен от Българска телеграфна агенция. Той изясни, че през вчерашния ден е пристигнало потвърждаване от Министерство на превоза и известията на плановата документи на техническия план. Очаква се до края на идната седмица да бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор.

„ Има обезпечени средства от Министерство на здравеопазването, като в края на предходната година те са в размер на 120 хиляди лв. “, сподели още шефът на болничното заведение.

От Българска телеграфна агенция напомнят, че през март 2023 година по време на постоянно съвещание на Общинския съвет в Стара Загора с цялостно единогласие беше обещано единодушие за основаване безплатно право на прилагане върху парцел – частна общинска благосъстоятелност на УМБАЛ „ Проф доктор. Стоян Киркович “. Теренът, с повърхност от 1000 квадратни метра, ще бъде употребен за създаване на хеликоптерна площадка с размери 30 на 30 метра и се намира на север от Клиниката по инфекциозни заболявания. По време на съвещанието беше признато срокът за безплатно даване на терена да бъде 30 години. През октомври 2023 година бяха извършени действия по унищожаване на дървета и различен тип растителност в двора на УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “.

Университетската болница в Стара Загора е единственото лечебно заведение с най-високо равнище на подготвеност по медицинските действия, оказващо лечебна и консултативна помощ за лечебните заведения в Югоизточна България.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР