До края на настоящата година покритието на териториите с одобрена

...
До края на настоящата година покритието на териториите с одобрена
Коментари Харесай

В края на 2018 г. над 90% от районите ще имат кадастрална карта

До края на актуалната година покритието на териториите с утвърдена кадастрална карта би трябвало да доближи над 90%. Това оповестява районният министър Николай Нанков в отговор на депутатски въпрос за административното обслужване от Агенция по геодезия, картография и кадастър.
До края на 2016 година систематичното основаване на кадастралната карта покриваше 22% от територията на страната. Значителното закъснение на процеса по основаване на кадастър и заможен указател докара до създаване и приемане през 2015 година на „ Концепцията за ускорено основаване на кадастрална карта и кадастрални регистри и за ускорение процеса по основаване на заможен указател “ от Министерския съвет, акцентира министърът.
Той прибавя, че в осъществяване на заложените цели в концепцията към днешна дата, обсегът на територията с утвърдени кадастрална карта и кадастрални регистри е 52%, в това число за територията на цялата Столична община. „ Лозенец “ остана последният регион, в който ще се приема кадастрална карта, напомня Нанков.
Той оповестява още, че до края на 2018 година се чака повишаването на териториите с утвърдена кадастрална карта да се усили, като покритието ще доближи над 90%, съобщи БГНЕС.
Увеличението на територии от страната с кадастрална карта с още 30% единствено за две години докара до доста повишаване на размера от работа във всички служби, най-много в софийската такава, защото в София за последните четири години имаме 45% повишаване на размера на работа, в резултат на признатите нови региони с кадастрална карта.
Предприети са и ограничения за възстановяване качеството на данните в кадастъра. " За отстраняването на грешките в кадастралната карта и кадастралните регистри е налична нормативно избрана процедура, която опростихме, с помощта на Вас като народни представители, с нормативни промени - по наше предложение и по предложение на Министерския съвет, която процедура обезпечава присъединяване на притежателите на засегнатите парцели, което от своя страна изисква несъмнено софтуерно време, защото приказваме въпреки всичко и за вещни права ", прецизира министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР