До края на месец октомври Интерактивна изложба“ ще бъде разположена

...
До края на месец октомври Интерактивна изложба“ ще бъде разположена
Коментари Харесай

Със затворени очи: Изложба кара зрителите да пипнат, чуят и помиришат Варна

До края на месец октомври „ Интерактивна галерия “ ще бъде ситуирана в Социалната чайна на Варна, а по-късно се чака тя да гостува в Пловдив, София и други градове в страната. 

По време на 6-дневната работилница „ Усети града “ екип от надарени младежи предизвикаха и показваха креативните си визии и чувства за културното завещание на Варна. Участниците бяха подготвени в съществени способи за водене на хора със зрителни усложнения и в способи за интерпретация на градското културно завещание. В рамките на 4 интерпретативни лаборатории: обонятелна, тактилна, вербална и аудио-визуална, младежите предизвикаха усета си за аромат, досег, слух, виждане и по какъв начин тези чувства са част от градското културно завещание. 


Нетрадиционната експозиция дружно с Интерактивна работилница за културно завещание „ Усети града “  се организира от 28 септември до 3 октомври във Варна. Организатори на плана са Асоциация за просвета, етнология и антропология „ Медиатор ” – ученици на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “. Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Варна - Европейска младежка столица 2017, в партньорство със Споделено работно място Beehive и Социална чайна. 



Резултат от екипната работа на участниците е „ Интерактивна галерия “, която беше открита на 3 октомври. Изложбата показва по осезателен метод част от културното завещание на Варна, авторско творчество и сетивни тълкования на градската среда. По време на откриването над 50 посетители бяха водени от кураторите и основателите на изложбата. Желаещите бяха със затворени очи и предизвикаха сетивата и чувствата си за града посредством досег, слух, подушване и разнообразни тълкования на известни и не толкоз известни елементи на Варна.
 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР