До края на мандата на президента Еманюел Макрон данъците за

...
До края на мандата на президента Еманюел Макрон данъците за
Коментари Харесай

Франция планира намаляване на данъци за 10 млрд. евро

До края на мандата на президента Еманюел Макрон налозите за фирмите ще са се намалили с 13 милиарда евро, а налозите за семействата – с 27 милиарда евро

Френското държавно управление възнамерява орязване на налозите в размер на 10 милиарда евро в бюджета за следващата година. Целта съгласно финансовото министерство е да се насърчат вложенията, само че Висшият съвет за обществени финанси предизвестява, че не се прави нищо за намаляването на структурния бюджетен недостиг и може да се нарушат разпоредбите на Европейски Съюз, написа Financial Times.

" Изправени пред забавянето на растежа в Европа, вложенията са единственият ефикасен отговор. Време е за Германия да влага. Нека не чакаме икономическата обстановка да се утежни, с цел да вземем нужното решение ", показват от френското финансово министерство. И допълват, че тези европейски стопански системи, които имат място за маневри, би трябвало да усилят разноските, с цел да може еврозоната да преодолее рискованите времена на световни търговски войни.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Надолу, надолу

Министерството афишира, че до края на мандата на президента Еманюел Макрон налозите за фирмите ще са се намалили с 13 милиарда евро, а налозите за семействата – с 27 милиарда евро. Под натиска на митингите на " жълтите жилетки " президентът даде обещание милиарди евро спомагателни разноски за увеличение на покупателната дарба на нископлатените служащи и забави орязването на някои корпоративни налози.

Но компликациите пред обещаното понижаване на недостига стартират да си проличават. Висшият съвет по обществените финанси разкритикува неспособността на държавното управление да съблюдава обещанията си за справяне със структурния бюджетен недостиг. Според него не е реализирано нищо " във връзка с резултати или опити ".

Под предходните цели

Плановете на ръководещите за намаление на структурния недостиг с 0.1 прочие пункта от Брутният вътрешен продукт за тази година и с 0% през 2020 година са под предходните цели и не са в унисон с разпоредбите на Европейски Съюз. Прогнозираният повсеместен недостиг от 3.1% от Брутният вътрешен продукт за тази година към този момент надминава 3-процентовия предел на съюза, макар че се чака да спадне до 2.2% през 2020 година

Френското финансово министерство пази фискалните си позиции: " Вдигането на налозите не е алтернатива. Точно когато нашите данъчни политики дават резултат, би трябвало да бъдем поредни ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР