До края на летния сезон ягодите имат нужда от конкретни

...
До края на летния сезон ягодите имат нужда от конкретни
Коментари Харесай

Как да се грижим за ягодите през август - основни стъпки

До края на летния сезон ягодите имат потребност от съответни грижи. В тях се включват подсилено поддържане, непрекъснато поливане, пресаждане, подкастряне. Никоя от тези стъпки не би трябвало да се пропуската, настояват специалистите.

1. Подрязване

Подрязването на ягоди се прави един път в годината, през август. Следователно, би трябвало да се извърши безусловно. Отрежете всички хлабави мустаци, както и листата. В същото време гнездата от първата година не се отстраняват, съгласно градинарите.

Препоръчително е да подрязвате растението с нож, ножици за подкастряне и други остри принадлежности. Не е нужно да дърпате, да скубете, защото можете да повредите корените. Трябва да се пробвате да отрежете мустаците допустимо най-близо до земята, а клоните с хлътналост на 5-7 см от земята.

При ягодите са останали единствено млади листа и апикални пъпки. Така ще има време да се отгледат пресни плодове преди зимата.

2. Поливане на ягоди

Веднъж на две седмици е нужно ягодите да се поливат доста с топла, утаена вода. Най-доброто време за това е заран или вечер. През деня можете да " изгорите " листата на растението. След поливане, почвата под ягодите би трябвало да се разрохка и покрие с мулч, тъй че влагата да остане в земята по -дълго. Плевелите би трябвало постоянно да се плевят.

3. Лечение на заболявания

През август градинарите правят фунгицидни и инсектицидни обработки с превантивна цел. Особено внимание се обръща на тези растения, върху които се виждат следи от заболявания. Най -проблемните е добрет да бъдат изцяло отстранени от градината. За лекуване против заболявания и инсекти можете да употребявате всевъзможни препарати, подобаващи за обработване на комплицирани резултати.

4. Пресаждане

Ягодите дават положителни добиви на едно място в продължение на три до пет години. Постепенно плодовете понижават, реколтата понижава. Затова понякога градинарите пресаждат ягоди на друго място. Най-подходящото време за това е август. Корените на растението ще съумея да се вкоренят доста преди старта на студовете.

5. Подхранване

Експертите предлагат потреблението на конски тор, хумус и костно брашно. През този сезон би трябвало да се изключи използването на пилешки тор.

Всички тези стъпки за решаващи за растежа и даването на плодове на ягодите и би трябвало да се правят в действителност отговорно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР