До края на годината ще започне дълго чаканата от жителите

...
До края на годината ще започне дълго чаканата от жителите
Коментари Харесай

Ремонт на улица Даме Груев в Пловдив се очаква да започне до края на годината

До края на годината ще стартира дълго чаканата от жителите на регион " Южен " реорганизация на улица " Даме Груев ". Отсечката е една от главните пътни артерии на квартал " Кючук париж ", като по-голямата част от автомобилния трафик минава от там. За да не се затруднява придвижването от районното кметство дадоха обещание, че правата няма да бъде затваряна напълно, а на стадии.

Пловдив

В момента Община Пловдив създава механически план с всички действия, които ще се правят на улицата. Предвижда се да бъде отстранена паважната настилка, а в случай че има финансиране платната да бъдат разширени.
Борислав Инчев – кмет на регион " Южен ": " Ще се прави цялостна реорганизация и главен ремонт на тази пътна права, включваща преди всичко подземна инфраструктура – тръбопровод, канализация, замяна на съществуващите подземни канални мрежи, замяна на съществуващите тръбни канални мрежи, създаване на нова такава, в това число при нужда и на газ. "
В сектора ще бъде построена също нова тротоарна настилка, осветяване и дъждоприемни шахти. Повече от 40 години по улица " Даме Груев " не е осъществяван главен ремонт.
Елена Панайотова: " Тя би трябвало да бъде разширена. Погледнете какво знамение е. Сега да вземем за пример, в случай че минава кола би трябвало да спрат колите, с цел да мине автобусът. " Петър Стайков: " Тясна е. То не е толкоз интензивно поради паважа. Ако се оправи настилката, ще се форсира. "
За да не се затруднява придвижването в региона, ремонтът ще се реализира на стадии и улицата няма да бъде затваряна напълно за придвижване. По предварителни планове реконструкцията ще коства към 2,5 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР