До края на годината ще са нужни около 8 млн.

...
До края на годината ще са нужни около 8 млн.
Коментари Харесай

Нужни са 8 млн. лв. до края на годината за участие на армията в охраната на границата

До края на годината ще са нужни към 8 млн. лева, с цел да може армията да се включи в защитата на границата. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. По думите му се поддържа подготвеност, само че в случай че бюджетът на военното министерство не се актуализира, ще има съществени усложнения.

Той изясни, че парите са нужни за ротация на 350 индивида надлежно на турската, и до 250 души - на гръцката граница.

„ Надявам се, че няма да достигнем до такива цифри, имаме подготвеност, само че ще действаме според ситуацията и координацията с сътрудниците ни от Министерство на вътрешните работи. Но сме длъжни да разполагаме с такива пари, с цел да можем да реагираме “, уточни адмирал Ефтимов, представен от Българска телеграфна агенция.

Началникът на защитата изясни, че са показани планове, с цел да може вероятно да бъдат отразени в актуализацията на бюджета.

Попитан, в случай че не се одобри смяна във финансовата рамка, могат ли парите да се намерят от другаде, адмирал Ефтимов сподели, че ще се пренасочат от други пера, само че това ще се отрази на качествата, които са планувани да се развиват. Трябва да бъдат обезпечени тези пари, уточни началникът на защитата.

На въпрос за присъединяване България в интервенцията на НАТО за справяне с бежанската и филантропична рецесия,

зародила вследствие на събитията в Афганистан, адмирал Ефтимов изясни, че българският контингент от 26 индивида е минал границата с Република Северна Македония на път за Косово, където ще взе участие в небойната интервенция на Алианса.

Относно българската експертна група, която би трябвало да замине за Русия по отношение на разчитането на данните от „ черната кутия “ на падналия МиГ-29, адмирал Ефтимов сподели, че екипът е подготвен и се чакат последни координационни действия с Русия:

„ Процесът се движи от Военната прокуратура, ние сме определили специалистите, поддържаме подготвеност, доколкото знам, има някакъв проблем с визите, само че ще бъде решен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР