До края на годината НК „Железопътна инфраструктура ще обяви търговете

...
До края на годината НК „Железопътна инфраструктура ще обяви търговете
Коментари Харесай

Велик Занчев: До края на годината НКЖИ ще обяви търговете за рехабилитация на два жп участъка

До края на годината Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура " ще разгласи търговете за рехабилитация на жп секторите Оризово-Михайлово и София-Волуяк. Това заяви заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев, по време на Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година - вероятности и провокации ", проведен от Камарата на строителите в България и в. „ Строител ". По думите му, до няколко месеца ще бъде оповестена и поръчката за създаване на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас.

„ През месец юли пуснахме процедурите за строителство на жп правите от Септември до Костенец и от Костенец до Елин Пелин, финансирани с европейски средства. За страдание към момента нямаме определени реализатори, защото и двете се апелират във Върховния административен съд ", съобщи Велик Занчев.

Заместник-министърът добави, че по Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура " се финансират 6 огромни инфраструктурни планове, като в обособена предпочитана ос са обезпечени 68 милиона евро за внедряване на интелигентни транспортни системи. По този метод ще бъдат надградени системите за ръководство на трафика, за възстановяване на сигурността, както и за сигурността в другите типове превоз.

2018 година ще бъде решаваща за доизграждането на Автомагистрала „ Струма ", като упованията ни са до края на идната година да има определен реализатор за най-тежкия сектор в Кресненското дефиле - лот 3.2. Това ще разреши строителство сред Крупник и Кресна да стартира през 2019 година, сподели още Велик Занчев.

По отношение на столичното метро, зам.-министър Занчев означи, че планът се извършва с доста положителни темпове. Първият стадий, който пресича централната градска част на града скоро ще доближи 50% физическо осъществяване, което е забележителен прогрес, поради сложността му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР