До края на годината Мини Марица - изток ще превземат

...
До края на годината Мини Марица - изток ще превземат
Коментари Харесай

Цяло село ще бъде заличено от `Мини Марица - изток`. Жители зоват за помощ министъра на енергетиката

" До края на годината " Мини Марица - изток " ще завладяват домовете ни против незначително обезщетение. До 2023 година село Бели бряг ще бъде заличено, на останалите 20-ина притежатели на парцели се предлага незначително обезщетение, време е Министерството на енергетиката да се намеси! За това приканват притежатели в отворено писмо , изпратено посредством организацията " За Земята " до отрасловия министър Теменужка Петкова, Европейската банка за възобновяване и развиване с копие до медиите.

" Вече няколко години хората в Белия бряг са в хватката на непостижими договаряния с " Мини Марица-изток " (ММИ), които се явяват единствен покупател на парцелите им. Селото е планувано за изтриване през 2023 година и времето за непринудено овакантяване на парцелите против съответното обезщетение изтича - пишат до медиите от организацията. - За страдание в процеса извънредно безучастни остават две основни структури – Министерство на енергетиката на Република България и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). А те биха могли за допринесат за удобна развръзка на договарянията. "

Хората пишат до Европейска банка за възстановяване и развитие, тъй като тя е заемодател и разпоредник на средства по стратегии, както непосредствено финансиращи действия в Мини Марица-изток, по този начин и по линия на облигациите на Български енергиен холдинг, обезпечени на холдинга, с цел да преструктурира задълженията си. Под шапката на холдинга са и самите мини.

Ако хората одобряват това, което им се предлага от мините, ще би трябвало да се реалокират в домове с доста по-неравностойни параметри по отношение на сегашните - настояват от " За Земята ".

От „ За Земята " приканват Министерство на енергетиката и Европейска банка за възстановяване и развитие да се включат съответно в процеса, " тъй като Мини Марица-изток нямат нито потенциал, нито мотивация да се оправят с проблема независимо ".

OFFNews насочи питане до Министерството на енергетиката тази заран. Щом получим позицията им, ще я огласим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР