До края на годината Косово планира да поиска официален статут

...
До края на годината Косово планира да поиска официален статут
Коментари Харесай

Косово ще поиска официален статут на кандидатка за членство в ЕС

До края на годината Косово възнамерява да изиска формален статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, заяви косовската министърка на външните работи, Доника Гервала, представена от осведомителния уебсайт Екзит.

" Смятаме, че Косово извършва всички предпоставки да получи (официален статут на кандидатка), по тази причина до края на годината ще изберем подобаващия миг, в който ние и публично ще внесем тази молба “, сподели Гервала, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че Косово към този момент е приложило главната част от Споразумението за стабилизиране и асоцииране, рамката на Европейски Съюз за „ стабилизиране на района и основаване на зона за свободна търговия “.

На конференция Гервала заяви по какъв начин се развива косовската кандидатура за участие и в Съвета на Европа, като добави, че чака процесът да бъде сполучлив и бърз.

" Очакваме, че казусът на Косово няма да отнеме толкоз дълго време, както беше с други страни от района, тъй като считаме, че Косово извършва всички предпоставки във връзка с законодателство, човешки права, демократични стандарти, господство на закона “, сподели косовската външна министърка.

Страната внесе кандидатурата си за участие в Съвета на Европа през май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР