До края на годината България ще бъде приета в Шенгенското

...
До края на годината България ще бъде приета в Шенгенското
Коментари Харесай

Министър Стоянов: До края на годината влизаме в Шенген и по суша

До края на годината България ще бъде призната в Шенгенското пространство и по суша

Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов . Той дефинира като огромен триумф приемането на страната ни по въздух и вода, което е в действие от през днешния ден и напомни, че единствено допреди няколко месеца сме били блокирани за всевъзможни договаряния . По думите му България продължава да демонстрира на незаконните мигранти, че доста т рудно могат да пресекат границата с Турция и не е добра концепция да избират този маршрут за Европа. 

Калин Стоянов разяснява и спекулациите, че може да остане на поста и по време на служебното държавно управление . Той съобщи, че не е получил покана от претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев, само че съобщи подготвеност да продължи да извършва отговорностите си отпред на Министерство на вътрешните работи и отсега нататък.

„ За следващ да кажа, че аз получих покана да стана част от кабинета „ Денков “ персонално от Кирил Петков, който ми обясни, че аз ще бъда част от кабинета като специалист “.

Стоянов добави, че няма политически обвързаности и се усеща еднообразно далечен съм от всички политически партии и най-много от техните водачи.

България към този момент е член на Шенген по въздух и вода

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР