До края на годината 100% от земеделските и горски територии

...
До края на годината 100% от земеделските и горски територии
Коментари Харесай

100% от земеделските и горски територии с кадастър

До края на годината 100% от земеделските и горски територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти. Продължава работата по кадастралните карти и регистри на урбанизираните територии, като все още такива имат всички регионални градове, общинските центрове, обитаемоте места по Черноморието, както и всички национални курорти – на всички места, където има многолюден цивилен оборот. Това сподели заместник–министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев по време на конференция по случай Световния Географска информационна система ден.

Обявени са публични поръчки за разработване на кадастрална карта на още над 256 по-малки обитаеми места. „ Сред главните цели на държавното управление е да осигурим на бизнеса и популацията в България прецизни и подробни данни в региона на градоустройството, строителството и развиването на инфраструктурата “, сподели на форума инженер Йовев. Той акцентира, че кадастърът от дълго време се е трансформирал в нужда за доста браншове — пазар на недвижими парцели, териториално и устройствено обмисляне, инфраструктура, запазване на околната среда.

Като приоритет в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев очерта даването на административни услуги на хората посредством Кадастрално-административната осведомителна система когато и да е, от всяко място и посредством разнообразни устройства. „ По този метод ще предоставим качествени, ефикасни и леснодостъпни електронни услуги за жителите и бизнеса “, добави още Йовев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР