До края на деня мъртвата риба от рибарниците в Своге

...
До края на деня мъртвата риба от рибарниците в Своге
Коментари Харесай

До края на деня мъртвата риба в Своге ще бъде извозена

До края на деня мъртвата риба от рибарниците в Своге ще бъде почистена и ще стартира стерилизация, заяви заместник-кметът на града Илия Богданов, представен от БНР.

Преди дни Своге и околните села останаха без вода поради пресъхването на река Искрецка, а близо 30 тона риба измря и имаше заплаха от екологична злополука.

Богданов добави, че хората са снабдени с бутилирана питейна вода, а на следващия ден ще стане ясно дали чешмяната водата е годна за пиянство:

" Около 80% от работата е свършена. Почистването става на коритата на рибарниците, на ръка и с дребна техника, като тези риби се закарват с камиони в Ихтиман за изгаряне в апаратура. В днешния ден, по този начин, както следя работата, до края на деня коритата ще бъдат напълно почистени, след което по инструкции на БАБХ ще се извърши стерилизация на коритата. ", показва Богданов.

Предстои на следващия ден РЗИ да направи проби на питейната вода и да реши дали тя може да се употребява за питейни потребности. Докато няма позитивно мнение от РЗИ, община Своге ще продължи да разнася на своите пунктове бутилирана питейна вода.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР