До края на април всеки, който внесе пълната сума за

...
До края на април всеки, който внесе пълната сума за
Коментари Харесай

Над 4 млн. лв. са спестили софиянците, платили местните си данъци за 2024 г. в срока с отстъпка

До края на април всеки, който внесе цялостната сума за налог моторно транспортно средство (МПС) и налог недвижими парцели, употребява 5% отстъпка, припомнят от дирекция " Общински доходи " на Столична община.

В бюджета на София от началото на годината досега са постъпили общо 204,9 млн. лева от локални налози и такси, от които над 162,8 млн. лева са данъци, дължими за актуалната 2024 година, обясниха от Общината. Останалите импортирани средства са за налози и такси за минали години, върху които е начислена и рента. Общо платените досега лихви за забавени заплащания са над 6,5 млн. лева

Собствениците, които избират да заплащат локалните си налози и такси на части, би трябвало да го създадат в съответните периоди, в случай че не желаят върху отговорностите им да се натрупат законните лихви, показват от Столична община.

Сроковете за внасяне на налозите са:
данък недвижими парцели и налог МПС - 30 юни - първа вноска и 31 октомври - втора вноска; такса битови боклуци - четири вноски - 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.
Първият софиянец, който е внесъл дължимия данък за жилището си, го е направил на първата допустима дата - 29 януари, в 8:33 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР