До края на 2025 г. България трябва да има 5

...
До края на 2025 г. България трябва да има 5
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: До края на 2025 г. България трябва да има 5 закупени хеликоптера със средства от Плана за възстановяване и развитие

До края на 2025 година България би трябвало да има 5 медицински хеликоптери, закупени със средства от Плана за възобновяване. Това сподели в ефира на бТВ Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

„ Проектът за оказване на незабавна здравна помощ по въздух бе самодейност на президента Румен Радев. Той беше заложен в Плана за възобновяване и резистентност предходната година. Ние считаме, че това е извънредно значим план, защото ние сме последната страна, която няма такава система “, сподели Пеканов.

По думите му до края на 2025 година ще би трябвало да има подготвени водачи, да има и хангари, където да се съхраняват хеликоптерите.

„ За да получим заплащанията от Брюксел по Плана за възобновяване, би трябвало да отчетем дадени резултати. По първото заплащане ние би трябвало да осъществим 22 ограничения. При приемане на властта предходната седмица ние видяхме, че документите са съвсем подготвени за 21 от 22-те ограничения. Последният план е за модернизиране на Министерство на вътрешните работи, като ние работим с тях, с цел да може в действен порядък в идващите дни да има решение, с цел да може да се извърши тази мярка “, изясни Пеканов.

Първият транш от средствата от Брюксел по Плана за възобновяване се чака в края на годината, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР