До късно снощи продължи евакуацията на туристи и местни жители.

...
До късно снощи продължи евакуацията на туристи и местни жители.
Коментари Харесай

30-метрови пламъци поглъщат къщи и коли в Родос, 30 000 души вече са евакуирани

До късно нощес продължи евакуацията на туристи и локални поданици. Около хиляда души бяха извозени с рейсове. С огромна избавителна лодка и повече от 30 частни плавателни съда хората се изтеглят от Родос. До момента броят им е над 30 хиляди души.

Министерството на външните работи провежда напускането на острова за чужденците. Изпратиха в допълнение фериботи по линията Родос- Пирея. Много от туристите са без персонални документи и движимости. Няма потърпевши хора.

По информация на управляващите на острова има към 200 000 туристи. Тази нощ те са настанявани в хотели, частни квартири, яхти, отворени са спортни зали. Хората са снабдени с храна и вода.  Военни лекари се грижат за хората със здравословни проблеми.

Създадена е голяма вълна от взаимност, доброволчество и дарителство, с цел да се обезпечи заслон, храна и вода на тези, които са подложени на тестване. Дори елементарните поданици дават домовете си на всеки нуждаещ се.

Над 200 огнеборци и 40 пожарни, подкрепени от три самолета и пет хеликоптера пети ден се пробват да овладеят стихията .

За през днешния ден управляващите издадоха предизвестие за риск от пожари в цялата страна, като се чака температурите да се задържат към 45 градуса.

За Гърция през вчерашния ден отпътува нова група от 50 български пожарникари. Страната ни изпраща и профилирана техника и съоръжение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР