До есента трябва да намерим начин да върнем децата в

...
До есента трябва да намерим начин да върнем децата в
Коментари Харесай

Училището в Моравица търси ученици за новата учебна година

До есента би трябвало да намерим метод да върнем децата в локалното учебно заведение, с цел да оправдаем съществуването му. Така кметът на село Моравица Росен Ценов разяснява вчерашното решение на Общинския съвет в Мездра, учебното заведение да не бъде закрито.
"25 деца са били предходната година. За тази година чакаме броя да е почти същата. Просто трябват деца. Това е казусът. Учители имаме. Персоналът е от 7 индивида и се оправят. Квалифицирани са. Паралелките са слети, по програмата си работят обикновено, занималня имаме... "
Предложението за закриване на ОУ "Васил Кънчов “ бе направено от Регионално ръководство на образованието - Враца, само че решението на ОбС- Мездра. То бе върнато за ново разискване от регионалния шеф Малина Николова с претекста, че е незаконосъобразно. Целта е запазване на мрежата от учебните заведения, дейно и рационално потребление на материалната база и обезпечаване на опция за придобиване на приблизително обучение в община Мездра, без разтърсвания и катаклизми, които могат да окажат извънредно отрицателно въздействие върху развиването на общината като цяло. Училище "Васил Кънчов " в с. Моравица разполага с доста добра материална база и квалифицирани преподаватели.
На съвещанието бе решено за опазване на работните места на личния състав. Община Мездра поема ангажимент при нужда да дофинансира образуваните маломерни паралелки от бюджета си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР