До две седмици в Москва и Московска област може да

...
До две седмици в Москва и Московска област може да
Коментари Харесай

В Москва и областта около нея до две седмици започва масово ваксиниране

До две седмици в Москва и Московска област може да стартира всеобщо имунизиране против ковид с съветската ваксина "Спутник V ", заяви шефът на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология "Гамалей " към съветското здравно министерство Александър Гинцбург, представен от ТАСС.
Именно в този център бе създадена имунизацията. "Ваксинацията в Москва и региона ще бъде към този момент не по индустриален, а по териториален симптом, т.е. става дума за всеобща имунизация ", сподели Гинцбург.
Той изясни, че след две седмици внезапно ще нарасне броят на доставяните от компанията "Генериуем " ваксини, тъй че към края на месеца разполагаем към този момент ще има половин милион дози, а в декември - три пъти повече.
Постъпващите сега дози от имунизацията "Спутник V " са предопределени основно за хора от рисковите групи, и най-много за лекари и учители, споделиха пред ТАСС от пресцентъра на здравното министерство.
Руската ваксина против ковид, създадена от института "Гамалей ", мина клинични тествания през юни и юли. Русия към този момент е получила поръчки от 20 страни за доставка на 1 милиард дози от имунизацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР