До две седмици ще има рокади в МВР. Новината съобщи

...
До две седмици ще има рокади в МВР. Новината съобщи
Коментари Харесай

Демерджиев: Трима шефове на РПУ-та в София са замесени в случая Семерджиев

До две седмици ще има рокади в Министерство на вътрешните работи. Новината заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия.

Министърът обаче не посочи къде ще са тези рокади и на кои постове.

По отношение на случая „ Семерджиев “, Демерджиев подсети, че казусът е уголемен до 40 полицейски чиновници. Разследването е открито, че трима шефове на столични РПУ-та са забъркани в проблема.

По думите му доста постоянно се повтаря мантрата, че са зачестили случаи, че чиновници на Министерство на вътрешните работи вършат едно или друго, а зачестили случаите, в които чиновници на полицията хващат сътрудниците си, че вършат нещо неправилно.

„ Министерство на вътрешните работи е първата система, в която чиновници на полицията заловиха свои сътрудници и ги предадоха на прокуратурата. Министерство на вътрешните работи е първата система, намерила сили, да се освободи от хората, които петнят системата “, уточни Демерджиев.

Демерджиев е взел ограничения в две направления: всеки служител на реда, който се качва на длъжностен автомобил ще бъде тестван за алкохол и опиати, а при промяната ще бъдат тествани и двете смени. Това ще е непрекъснато и ще важи за всички без период, посочи Иван Демерджиев. Той се закани, че ще има всеобщо тестване в Министерство на вътрешните работи за потреблението на алкохол и наркотични субстанции от чиновниците на полицията по време на осъществяването им на служебните отговорности.

„ До през вчерашния ден не се опитваха да се прикрият и вадиха служебните си карти, а в този момент не вадят служебните си карти, а търсят различен метод да избегнат нарушаването “, даде образец Демерджиев. Има един детайл на прегряване в персоналния състав на Министерство на вътрешните работи. Някои чиновници не устоят, тъй като тази работа била доста тежка, посочи той.

Демерджиев не има вяра, че мастилото на неговия химикал ще стигне, с цел да в профил чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които нямат място в системата на Министерство на вътрешните работи.

Иван Демерджиев не счита да сменя хора, които си извършват съзнателно професионалните отговорности.

Във връзка с митинга в столицата след гибелта на таксиметровия водач, Демерджиев съобщи, че методът за разрешаване на проблем не е замяна на юмручни удари.

Той е разпоредил всички служебни коли на полицията да бъдат оборудвани с нужната техника, а не след това да се търсят записите от камерите. Заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи са нараснали и не би трябвало да бъдат причина за неодобрение, счита министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР