До два месеца може да се удължи забраната за внос

...
До два месеца може да се удължи забраната за внос
Коментари Харесай

Денков: До два месеца може да се удължи забраната за внос на слънчоглед от Украйна

До два месеца може да се удължи възбраната за импорт на слънчоглед от Украйна, изясни министър председателят Николай Денков по БНР на въпрос за диалога с украинския му сътрудник Денис Шмихал.  Вчера Денков анонсира, че след срещата със земеделския отрасъл ще го осведоми за решенията на България. 

Всички чувствителни артикули, вносът на които е бил разискван, са в платформата, която Брюксел и Киев договарят за квоти, изясни още Денков: 

" По отношение на зърнените култури и слънчогледа в частност, има правила, които разрешават до два месеца да няма импорт, след което се минава на лицензионен режим. При този лицензионен режим Украйна ще дава лицензии за износ към България на съответните култури. По отношение на останалите артикули, каквито са млякото, меда и други, по които има сензитивност, това, което разрешава механизмът, е двустранно България и Украйна да обсъдят къде има проблеми и с премиера Шмихал, с който имахме три-четири диалога може би, той е склонен, че по никакъв метод не би трябвало да се основава усложнение за нашия пазар от остатък на украински артикули ".

Денков разяснява тематиката след присъединяване си във конгрес в столицата. По думите на премиера диалозите със земеделските производители са били доста значими, защото на тях те са изложили настояванията си, а страната - вероятните решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР