До довечера перничани ще имат топла вода. Това заяви пред

...
До довечера перничани ще имат топла вода. Това заяви пред
Коментари Харесай

Пускат топлата вода в Перник до края на деня

До тази вечер перничани ще имат топла вода. Това съобщи пред NOVA изпълнителният шеф на „ Топлофикация – Перник Любомир Спасов.

Той добави, че сега тече процедура по унищожаване на пломбите на двата спрени парогенератора. „ Ние се готвим за разпалване. Балите плява, поради които бяха спрени те са предадени на друга топлофикация, която има позволение и опция да ги изгаря ”, изясни Спасов.

Той е безапелационен, че няма по какъв начин сламата да предизвиква замърсяване на въздуха, изключително в горивна станция, която е пригодена за въглища.

Анелия Дренска от Регионална инспекция за опазване на околната среда не съумя да отговори съответно на въпроса дали въпросната биомаса може да замърси атмосферата над града. „ Факт е, че въпросната такава е неразрешено гориво в настоящето настоящо сложно позволение на „ Топлофикация Перник ”. И в този смисъл потреблението й е нарушаване ”.

Тя съобщи, че не може да направи съпоставяне дали въздухът в Перник е по-чист след прекъсването на парогенераторите. По думите й „ Топлофикация – Перник е едно от проверяваните сдружения във връзка със сигнали за замърсявания на въздуха. Тя е глобена за открити нарушавания, а сега не престават инспекциите в други такива. В Топлоелектрическа централа „ Република ” пък ще има 24-часови наряди на чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник.

„ Липсата на топла вода в Перник беше проблем, за който намерихме решение. Поне Топлоелектрическа централа – Перник да работи, тъй като това в действителност е от определящо значение за нашия град. И за здравето, и за спокойствието. За нас е значимо ТЕЦ-а да работи, несъмнено по разпоредбите ”, разяснява кметът на града Вяра Церовска.

Тя е безапелационна, че въздухът в града е доста по-чист в последните години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР