До дни ще стане ясно дали българската “Фючър енерджи” ще

...
До дни ще стане ясно дали българската “Фючър енерджи” ще
Коментари Харесай

ЧЕЗ решава до дни дали “Фючър енерджи” остава в сделката

До дни ще стане ясно дали българската “Фючър енерджи” ще остане в конкуренцията за активите на ЧЕЗ у нас, оповестиха няколко източника, близки до договорката, заяви в. „ 24 часа “.

Очаквало се мнение от индийските сътрудници на “Фючър енерджи” дали ще потвърдят уговорката си за финансиране. На питане на “24 часа” от централата на ЧЕЗ дадоха отговор публично, че договарянията с евентуалните кандидат- купувачи не престават.

До финалната права бяха позволени “Енерго-Про”, Топлоелектрическа централа “Бобов дол”, който се свързва с предприемача Христо Ковачки, и “Фючър енерджи”.

Въпросът дали българската компания, която се занимава с търговия на ток, ще остане в договорката с ЧЕЗ, породи в петък. Тогава “Фючър енерджи” бе отстранена от пазара, защото не може да извършва договорите си заради загубата на съществени снабдители на ток.

Сделката за активите на ЧЕЗ в България се прави оценка на най-малко 300 млн. евро. В нея “Фючър енерджи” взе участие в консорциум с незнайни сътрудници от Индия, съгласно някои медии това е India Power Corporation.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР