До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в

...
До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в
Коментари Харесай

Адвокат Илиян Василев: До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България непринудено. Това заяви юрист Илиян Василев на съвещание на Апелативния профилиран съд.

Двамата са търсени с европейска заповед за арест от края на август, а малко по-късно с търсенето им се задейства и Интерпол. Не е открито къде са, само че съгласно информация от осведомени те са във Франция, за което имаше последни данни.

Адвокатът им също отхвърли да посочи къде са клиентите му. В правосъдната зала стана ясно, че Ветко и Маринела Арабаждиеви са упрекнати задочно за присъединяване в незаконна група за данъчни измами.

Според прокуратурата за близо 5 години Арабажиеви са ощетили с 9 милиона лв. хазната от невнасяне на Данък добавена стойност. Измамите ставали посредством сдруженията, близки до тях - " Виктория Груп корпорейшън " и " Захарен комбинат " Пловдив.

Днес Апелативният профилиран углавен съд гледа проестът на профилираната прокуратура против стартирането под парична гаранция на други трима от групата - синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Обвиняемите упорстват за по-лека мярка.

Самият Вълчо Арабаджиев сподели в своя отбрана, че не е правил никакво закононарушение. Той е упрекнат за пране на пари.

Съдът се отдръпна на заседание и след 15 часа се чака решението по проблема. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР