До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите

...
До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите
Коментари Харесай

Николай Милков: До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите за издирването на Христо Грозев

" До през днешния ден няма постъпила информация от съветска страна за претекстовете за издирването на българския публицист Христо Грозев от Руската федерация ", това сподели служебният външен министър Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, който беше изслушан по време на днешното съвещание на парламентарната комисия по външна политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Към момента нямаме никакви отговори по този въпрос. И не чакаме да имаме, апропо “, акцентира той.  

" По мотив реакциите - в първия вероятен миг извикахме в министерството посланика на Руската федерация госпожа Елеонора Митрофанова ", добави Милков. Той означи, че Митрофанова не е показала претекстове за издирването на Грозев по време на срещата в Министерството на външните работи през декември, само че не е дала отговор и до през днешния ден.

Той напомни, че тогава е била изложена и българската позиция, която по думите му остава годна и досега - „ мощен митинг против решението на Руската федерация да разгласи за търсене български жител и публицист “, разгласи Милков.

" По отношение на случая с Христо Грозев мога да кажа, че ние поддържаме позицията, която постоянно е била изразявана от българската страна, а точно поредно и изрично наказание на войната, която се води в Украйна от страна на Руската федерация ", добави Милков.

Той означи още, че разговорът с съветската страна е замразен. Ние, на процедура, нямаме съдействие по двустранна линия. " Това е подбудено от един съгласуван отговор на страните членки на Европейския съюз и на НАТО, и на сходно мислещи страни ", съобщи министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР