До 85 млн. лв. преходна национална помощ ще получат над

...
До 85 млн. лв. преходна национална помощ ще получат над
Коментари Харесай

До 85 млн. лв. преходна национална помощ получават над 41 000 тютюнопроизводители

До 85 млн. лева преходна национална помощ ще получат над 41 000 тютюнопроизводители. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подписа заповедта за установяване на размера на заплащането. За сортовата група „ Басми “ тютюнопроизводителите с количества до 1 звук в това число ще получат по 2,41 лева./кг, а тези с сред 1 и 2 тона – по 2,35 лева./кг. Подпомагането на по-големите производители с количества над 2 тона е с по 1,56 лева./кг.

Ставката на преходната национална помощ за сорта „ Каба Кулак “ е в размер на 1,23 лева./кг, а за едролистните тютюни „ Бърлей “ и „ Виржиния “ е надлежно по 0,90 и 0,71 лева за кг.

Очаква се средствата да бъдат по сметките на производителите на 24 април – вторник. Председателите на Националната асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ 2010 Цветан Филев и на Съюза на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов изрекоха признателност на премиера Бойко Борисов и държавното управление за навременното разпределяне на дотацията. По време на постоянното съвещание на Министерски съвет те акцентираха, че получават средствата 2 месеца по-рано, в сравнение с да вземем за пример през 2016 г.  Браншовиците упорстват поддръжката на тютюнопроизводителите да продължи и през идващия програмен интервал след 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР