До 85 000 деца на възраст под пет години може

...
До 85 000 деца на възраст под пет години може
Коментари Харесай

Глад и болести са покосили 85 000 деца в Йемен от 2015 г. насам

До 85 000 деца на възраст под пет години може да са починали от апетит или болест от 2015 година насам в разрушения от войната Йемен. Това заяви в сряда филантропичната организация „ Спасете децата “, представена от международните организации.
Оценката на специалистите се основава на данни, събрани от Организация на обединените нации. Става ясно, че до 14 милиона души са изложени на риск от апетит в Йемен , където саудитските сили водят война с подкрепяни от Иран бунтовници хусити.

" Децата, които умират по този метод, страдат доста, защото виталните функционалности на органите им се забавят и в последна сметка стопират ", сподели Тамер Киролос, шеф на организацията в Йемен. " Техните имунни системи са толкоз слаби, че са по-податливи на инфекции, а някои деца са прекомерно нежни, даже да плачат. Родителите би трябвало да стават очевидци на загубата на децата си, без да могат да създадат нищо ", сигнализира още специалистът.
напомня, че пристанище Ходейда, входната точка за към 80% от вноса на храни и помощи в Йемен, е блокирано от обединението, ръководена от Саудитска Арабия, която поддържа държавното управление от предходната година. " Спасете децата " съобщи, че е била принудена да прави доставки за северната част на страната през южното пристанище Аден, което доста забавя доставките на помощи.

Също по този начин от филантропичната организация оповестяват за " трагично нарастване " на въздушните удари по град Ходейда. " През последните няколко седмици имаше стотици въздушни удари в и към Ходейда, застрашаващи живота на към 150 000 деца , които към момента са в капан в града ".
„ Спасете децата ", представена от БГНЕС, прикани още за неотложно преустановяване на борбите, с цел да не изгубят живота си още хора в раздираната от спорове страна.
От август 2014 година в Йемен се води война сред държавните сили, които изповядват сунизма, и бунтовниците хусити, които са шиити. Те се подвигнаха, тъй като болшинството посегна на редица техни права, в това число на присъединяване им в ръководството. В най-активна фаза войната навлезе през март 2015 година, когато на страната на държавните сили се намеси арабска коалиция, ръководена от Саудитска Арабия.

По данни на Организация на обединените нации от филантропична помощ се нуждаят 22 млн. йеменци или 75% от популацията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР