До 8 милиона лева може да похарчи една партия или

...
До 8 милиона лева може да похарчи една партия или
Коментари Харесай

Ето колко може да похарчи една партия за агитация

До 8 милиона лв. може да похарчи една партия или коалиция за пропаганда на локалните избори. Освен народен предел, има и предел на разноските съгласно популацията. В най-големите градове той е до 1 милион лв.. В по-малките, таванът пада внезапно до 60 хиляди лв..

5000 за общински консултант, а за кметове на кметство, максимуът за акцията е сред 2000 и 10 000 лв., оповестява БТВ.

Участниците в изборите инициативни комитети, партии и обединения, регистрирани в централната и общинските изборни комисии, са 709. В момента не всички са подали документите си в Сметната палата преди крайния период – на следващия ден, само че регистърът продължава да се цялостни.

„ 313 са ИК, а 330 са локалните обединения, на предходните избори бяха над 1000. Тъй като огромна част нямат опит за финансова отчетност в предизборната акция, Сметната палата е направила брошури да се осведомят за отговорностите и да се съблюдава Изборният кодекс ”, заяви Цветан Цветков. Така в хода на акцията всеки жител може да види в регистъра даренията за съответен участник в локалните избори, донорите и произхода на средствата.

Всяко подаяние по време на акцията би трябвало да бъде записано до 7 дни в регистъра с ключова дума или електронен автограф или по пощата. Отделно 30 дни след края на акцията, Сметната палата ще ревизира докладите за финансирането, което с изключение на от дарения, за някои от главните участници в изборите ще бъде от партийни дотации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР