До 7 януари ще се увеличат случаите, ако се е

...
До 7 януари ще се увеличат случаите, ако се е
Коментари Харесай

Ако мерките останат, се очаква временен пик на новозаразени януари, прогнозира математик

" До 7 януари ще се усилят случаите, в случай че се е чествало по неволя , както се чака, и има скрити такива фирмени празненства и сходни извънредно глупави действия. До 7 януари ще се усети. " Това предвижда пред btv математикът Лъчезар Томов, който акцентира, че ограниченията са дали резултат и се вижда позитивна наклонност: " Ще стартираме да виждаме и спад на смъртността след седмица. Доста животи бяха избавени с тези ограничения. Средната възраст на заболелите скочи с 10 година в последните 5 седмици, което утроява риска от тежко протичане и смъртност. Но, по този начин или другояче, намаляването на случаите дневно ще докара до понижаване на дейните случаи и до последователно понижаване на хората на интензивно лекуване. Такова малко понижение се вижда и в този момент. "
Според него пикът през януари ще е " преходна вълна " или краткотраен скок , рестриктивните мерки останат, т.е. " да има растеж, както на % на новооткритите, по този начин и на броя на инфектираните, една седмица след Нова година най-късно, която по-късно да утихне, в случай че ограниченията останат както в този момент. Защото новозаразените по празниците няма да могат да предават вируса сполучливо на други , когато са затворени учебни заведения, огромни търговски обекти, когато няма опция за разпространяване. Ще има краткотраен скок, в случай че останат ограниченията. "
 Проф. Радка Аргирова: Това не е нов вариант, на него се дължи заболеваемостта в този момент у нас и в Европа Проф. Радка Аргирова: Това не е нов вариант, на него се дължи заболеваемостта в този момент у нас и в Европа
" Това въобще не е нов вариант, той е разказан в здравната литература още в края на месец март ", изясни пред БНР проф. Радка Аргирова ...
Математъкът обаче предизвести, че в случай че се отворят началните учебни заведения след 4 януари, както възнамерява държавното управление - това, при настоящето разпространяване на ковид, ще докара до непрекъснато нарастване на инфектираните.
" Ако се върне началното учебно заведение, макар че то има доста малко принос, при настоящето разпространяване, ще забележим растеж. Децата до 4 клас предават минимум от всички деца ковид, само че не забравяйте, че учебното заведение свързва всички работни места на едно място – всички подмрежи в една обща мрежа. Нещо значимо за новия вариант – не знам дали са клюки или не, към този момент се приказва, че по-активно разболява децата от преди, т.е. повече усещат заболяването .
" Всичко зависи от това по какъв начин се извършват ограниченията. В момента максимален спад има в София и няколко области, в които те се съблюдават повече, само че не виждаме огромен спад да кажем в Бургас или Варна. Така че всичко зависи от това по какъв начин ще се наложат тези ограничения, по какъв начин ще се приказва с хората, по какъв начин се извършва закона ", акцентира той.
Важното число е какъв брой души заразява един болен от COVID-19 изключително при информацията сега за по-активно заразяване от новия вариант на ковид, акцентира Лазаров. " Все още обаче сме на равнище спекулации – значимото число е, че новият вариант не заразява, както до момента 1 човек - двама и половина други, а към този момент трима души. При предварителните оценки към момента не знаем до каква степен това е по този начин. Ако този вариант в действителност заразява 3 души, това ще се отрази на успеваемостта на ограниченията – при едни и същи ограничения, ще има по-малък спад. Трябва да се регистрира, в случай че този вариант влезе у нас и в действителност е по-заразен. При едни и същи условия, ще аргументи повече вреди. Ще би трябвало да се пригоди политиката, с цел да се лимитират те. Първо, би трябвало да се потвърди, че е по-заразен. Това са предварителни оценки. " , акцентира още веднъж той.

 Лабораторен доктор: Ако има нов вариант на ковид, имунизацията става безполезна Лабораторен доктор: Ако има нов вариант на ковид, имунизацията става безполезна
" Колкото повече се заплита Брекзит, толкоз повече беди ще идват от Обединеното кралство. Обявеният нов вариант в никакъв случай не е бил изолиран, а...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР