До 500 хиляди лева ще струва изработването на проекта Визия

...
До 500 хиляди лева ще струва изработването на проекта Визия
Коментари Харесай

София със споделена визия до септември догодина

До 500 хиляди лв. ще коства изработването на плана " Визия за София ", документът би трябвало да е подготвен до септември следващата година. 

Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на екипа отпред с арх. Любомир Георгиев, началник на Оперативна програма " Софпроект ". Правилното обмисляне е в основата на устойчивото развиване на София като зелен новаторски град, добави Фандъкова. 

Целта е да се търси и откри консенсус за това по какъв начин да наподобява София за десетилетия напред, акцентира ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. 

Визията ще е шапката, която ще ми разреши да кажа на някой вложител - да, планът ви дава отговор на законовите условия, само че не и направената " Визия за София ", изясни основният проектант Здравко Здравков. 

До седмица ще обявим публични поръчки за избор на специалисти, които ще събират данни и ще вършат разбори за градската среда, екологията и така нататък области от развиването на столицата, посочи арх. Георгиев. 

Целта на документа е да се чуят допустимо най-вече отзиви на жители, неправителствени организации, специалисти, с цел да се създаде споделена " Визия за София ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР