До 5% увеличение на туристическите услуги през летния сезон прогнозира

...
До 5% увеличение на туристическите услуги през летния сезон прогнозира
Коментари Харесай

Очаква се умерено повишение на цените в сектор „Туризъм“

До 5% нарастване на туристическите услуги през летния сезон предвижда шефът на туристическа организацията и член на „ Асоциацията на входящите организации “ Венцислав Танчев, в студиото на „ NOVA “. Този растеж той дефинира като едно умеренo равнище, впредвид всеобщото нарастване във всички браншове през последните години. В същото време той акцентира , че хотелиерите са почнали да ценят високо българския екскурзиант .

„ Българските хотелиери схванаха, че българският клиент е извънредно скъп и незаместим. Това даде опция да премислят ценовата си политика. В момента цените, които имаме за български жители, не се разграничават от тези за останалите ни пазари. “

Според него, коментираните фрапантни поскъпвания на шезлонгите и чадърите, както и на цацата , са единствено спекулации на цената и браншът няма да ги допусне.

Изгодните предложения за ранно записване са до края на март месец , като представителят на туристическия отрасъл прикани искащите да се възползват и да възнамеряват своите почивки, имайки впредвид, че местата в положителните хотели се изчерпват бързо.

Добрата вест , съгласно Танчев, за българския туризъм са Шенген , който улеснява задграничните туристи и подобряващото се качество на услугите по нашите курорти. На питане, какво е мнението му за настоящия министър на туризма , той даде висока оценка на Динкова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР