До 5 години затвор грозят двамата братя близнаци от Цалапица,

...
До 5 години затвор грозят двамата братя близнаци от Цалапица,
Коментари Харесай

5 години затвор грозят близнаците от Цалапица за укриването на трупа на Митко

До 5 години затвор грозят двамата братя близнаци от Цалапица, които са упрекнати в закононарушението " персонално укривателство " по отношение на убийството на 24-годишния Димитър  Малинов, заяви на брифинг през вчерашния ден представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Двамата 19-годишни близнаци след осъществяването на убийството и без авансово договаряне с причинителя Рангел Бизюрев (30 г.), са помогнали за скриване на тялото на мъртвия Димитър и в следствие причинителят да се укрие. Делото за " персонално укривателство " е отделено от делото за убийството и е изпратено по компетентност в Районна прокуратура. 

Братята не са съучастници в самото ликвидиране и няма доказателства, че са помагачи, безапелационен е прокурор Илиев. Делото за убийството се води в Окръжна прокуратура. Извършват се оптимално незабавни и интензивни дейности по следствието, които не престават и сега.

Материалите за персонално укривателство са постъпили в Районна прокуратура през днешния ден по обяд, а в 14 ч. близнаците към този момент са арестувани за 24 часа по ЗМВР. В момента се притеглят като обвинени по член 294 ал.1 от Наказателен кодекс и до края на деня с разпореждане на наблюдаващия прокурор Димитър Костов задържането им ще бъде удължено до 72 часа. 

Близнаците Борислав Д. и Валентин Д. са спомогнали след убийството на причинителя да избегне наказателно предследване. Борислав оказал помощ да се транспорти натрупа, а Валентин осигурил кирка, мотика и лопата, с които причинителят е заровил натрупа. Братята  донесли строителни материали от близкото бунище, с които е затрупано мястото, след което Борислав откарал причинителя до дома му.

Имало е самодейност от страна на Рангел Бизюрев двамата близнаци да му оказват помощ. Самите те са знаели, че е извършено ликвидиране и са помогнали да е заровен натрупа и след това да се укрие като са го извозили от местопроизшествието до дома му. Братята също създали неудачен опит да се укрият. Най-вероятно тримата са другари, допускат прокурорите. На този стадий не може да се предвижда дали ще има и други арестувани.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР