До 31 декември 2021 г. се удължава срокът за реализация

...
До 31 декември 2021 г. се удължава срокът за реализация
Коментари Харесай

Удължава се срокът за реализация на пури, пурети и тютюн за лула, облепени със стар бандерол

До 31 декември 2021 година се удължава срокът за реализация на пури, пурети и тютюн за лула, предопределени за вътрешния пазар, облепени със остарял бандерол, оповестяват от пресцентъра на финансовото министерство.

Удължаването на периода на годност на акцизните бандероли за пури, пурети и тютюн за лула регистрира спецификата на търговията с този тип акцизни артикули, за които поради по-високата им стойност е нужен и по-дълъг интервал от време за реализацията им в комерсиалната мрежа. В някои случаи при смяна на образеца на бандерол за тютюневите произведения, интервалът през който може да се осъществят стоките облепени със остарелия пример е непълен, което постанова неговото удължение.

С издадената от министъра на финансите заповед се основава сигурност за търговците, които ще могат да осъществят в комерсиалната мрежа наличните количества постепенно оборотни артикули, облепени със остарелия пример на бандерол и няма да се наложи унищожаването на артикули, годни за консумация. Тютюневите произведения, които се продават в комерсиалната мрежа са с заплатен данък и удължаването на периода за реализацията им няма да окаже въздействие върху приходите от данък в бюджета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР