До 30 юни е удължен срокът за деклариране и плащане

...
До 30 юни е удължен срокът за деклариране и плащане
Коментари Харесай

Говорителят на НАП с важни разяснения за данъчните срокове

До 30 юни е продължен срокът за обявление и заплащане на корпоративен налог. Ако сдружението към този момент е подало годишната си данъчна декларация за 2019 година, може да направи промяна в размера на предплатените вноски до 15 април, изясни пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Ако годишната декларация не е подадена до 15 април, тя би трябвало да се подаде до тази дата, като се попълни единствено частта от нея, в която се заявяват предплатените вноски за 2020 година

"Основните периоди за осигурителните вноски не са промени, тъй като осигуровките, с изключение на обвързване на работодателя и служащия, съставляват и осигурителни права, тъй че там няма смяна в периодите, само че има някои облекчени процедури'', разяснява още той.

Бъчваров добави, че съвсем няма услуга на приходната организация, която да не е налична онлайн, само че акцентира, че офисите на Национална агенция за приходите ще продължат да работят, въпреки и в сведен състав. Все отново Росен Бъчваров прикани хората да употребяват електронните услуги на организацията.

Говорителят на Национална агенция за приходите регистрира още, че се вижда прочут спад на постъпленията, което по думите му ще се отрази неподходящо на фиска.

Въпреки това той уточни, че хората не отсрочват подаването на своите данъчни заявления.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР