До 3 хил. лева глоба грозят шофьорите, които карат разбити

...
До 3 хил. лева глоба грозят шофьорите, които карат разбити
Коментари Харесай

3 000 лева санкция, ако се возиш с бричка

До 3 хиляди лв. санкция грозят водачите, които карат разрушени коли или камиони по пътищата у нас. Това планува новият план на Закона за придвижване по пътищата, който беше разграничен на три елементи и качен за публично разискване, написа " Монитор ".

В една от точките е записано, че " рисковите механически неизправности “ ще се глобяват с 1500 лв.. В този член, подложен под номер 219, влизат и камионите и рейсовете, които не са укрепили товара си. Санкции ще има и за притежателите на леки коли, които имат неизправни спирачни и кормилни системи. Там е планувана същата санкция. С оптимален размер на глобата ще се санкционират и водачите на транспортни средства, които " имат влияние върху околната среда, или могат да породят риск за други участници в придвижването по пътищата “, се споделя още в закона. Тълкуванието е, че старите коли, които тровят околната среда, нямат катализатори или пушат повече от естественото, ще попадат под ударите на закона. 

По-леките санкции са до 1000 лв. и включват по-малки неизправности, още веднъж касаещи околната среда и сигурността на останалите участници в придвижването. Най-малката глоба пък е от 500 лв.. Не е изключено обаче сборът им, когато се касае за доста разрушен автомобил, който основава заплаха, да доближи и до 3000 лв.. За да има оптималната санкция при него би трябвало да са установени рискови, обилни и незначителни неизправности. Те включват както развалени фарове, по този начин и разтропана ходова част износени гуми, неработещи чистачки и други. До момента наказването за сходни повреди беше едвам фиш от 50 лв.. Минималната глоба обаче за разтропани коли към този момент скача десетократно и става 500 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР