До 22 юли продължава международната летателна тренировка Тракийска звезда 2021

...
До 22 юли продължава международната летателна тренировка Тракийска звезда 2021
Коментари Харесай

От авиобаза Крумово: Какво включва учението Тракийска звезда 2021?

До 22 юли продължава интернационалната летателна подготовка " Тракийска звезда 2021 " с присъединяване на Военновъздушните сили на България, Гърция, Румъния и Съединени американски щати.

Целта на учението е българските Военновъздушни сили да усъвършенстват подготовката си в взаимни въздушни дейности, като извършват полети за нанасяне на удари по обекти, защитавани от формация за Противовъздушна защита, и осъществят задания по бойно търсене и избавяне. Това е първото интернационално обучение, в което вземат участие водачи и техника на Военновъздушни сили, след случая с МиГ-29.

Майор Христо Вълев, пълководец на екипаж на вертолет Ми-24, изясни в " Денят стартира " кои са главните детайли на това обучение.

" Това обучение към този момент се организира годишно, интернационално обучение с присъединяване на четири страни: България, Съединени американски щати, Румъния и Гърция. Целите на учението са с разнообразни сюжети. Като цяло разиграваме сюжет с една атакуваща страна и другата, която прикрива и отстоява своите територии. Нашето присъединяване като вертолетна авиация в задачите на учението е евакуация на катапултирал водач с прикритие на транспортния хеликоптер от бойния ", описа майорът.

Капитан Христо Кирков, пълководец на екипаж на вертолет AS 532 Cougar, ще извършва бойно търсене и избавяне взаимно с Ми-24 на катапултирал водач във вражеска територия.

" Изпълняват взаимно с сътрудниците от F-16 от американските военновъздушни сили, както и от гръцките военновъздушни сили. Това е нашата подготвителна задача. Полетът ще бъде изпълнен на пределно дребна височина, като се употребява терен за прикритие ", изясни капитан Кирков.

Ст. лейтенант Костадин Бакърджиев е пълководец на екипаж на вертолет Bell 206. Извършва се пукотевица с ракети, бомби и нурсове от борда на F-16 и на българските Су-25, изясни той.

Оф. канд. Димо Костов, борден механик на вертолет AS 532 Cougar, дава отговор за подготовката на вертолета и на неговите системи, следи за тяхната работа по време на полет. Като подготовка има над 900 часа.

Старшина Петко Кирков е борден избавител на вертолет AS 532 Cougar.

" Когато бъде разпознат съответният пострадал водач, ние би трябвало да го спасим, в смисъл: да кацнем, да го разпознаем, да го качим на борда и да си го приберем по живо-по крепко ", изясни той.

Авиобаза " Граф Игнатиево " ще обезпечава въздушното управление на полетите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР