"До 21 декември ще започне признаването на ангигенните тестове, те

...
"До 21 декември ще започне признаването на ангигенните тестове, те
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Антигенните тестове ще бъдат приравнени към PCR

"До 21 декември ще стартира признаването на ангигенните проби, те ще бъдат приравнени към PCR тестванията и ще влизат в статистиката ", стана ясно от думите на здравният министър проф. Костадин Ангелов. Очаква се тогава да завърши работата на Комисията от специалисти в Министерство на здравеопазването.
"Ние доста държим на съществуването на симптоматика. Бързият антигенен тест също ще помогне, с цел да можем да приказваме за COVID-19 заболяване. Когато приравним тестванията - пациентите, които имат позитивен антигенен тест и клинична картина ще попадат в хипотезата на пациент потвърден с ковид. Неговите контакти от първи ред ще би трябвало да бъдат карантинирани. ", обясни проф. Ангелов и добави, че приравняването на антигенните проби към PCR тестванията ще се случи с негова заповед на 21 декември.
Личните лекари ще могат да вършат и насочват пациентите с посоки за осъществяване на антигенни проби при изразена клинична картина, обясни още здравният министър.
"Искам да съм първия, който ще се имунизира, тъй като това е отговорност на лекарите. Светът е оживял с помощта на имунизациите. Не попадам в обсега на първата фаза, тъй като към този момент не съм доктор на първа линия. С този акт желая да покажа на хората, че имунизацията е ефикасна и безвредна ", сподели още той.
"Нощните заведения би трябвало останат затворени. Училищата и детските градини могат да отварят след Нова година. ", счита още проф. Ангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР