До 2019 г. нивата на азотен диоксид са спаднали с

...
До 2019 г. нивата на азотен диоксид са спаднали с
Коментари Харесай

Зоните с ниски емисии в Лондон са подобрили качеството на въздуха, сочи проучване

До 2019 година равнищата на азотен диоксид са спаднали с 18,4% в централен Лондон спрямо интервал сред 2016 и 2018 година

Когато съпоставят Лондон с други градове, като Манчестър, Ливърпул или Лийдс, които нямат сходни схеми, откривателите споделят, че изгодите надвишават разноските за внедряване.

Те споделиха, че по-чистият въздух е съдействал за 4,5% понижение на дългите -трайни здравословни проблеми и 8% понижение на положения като астма и бронхит, и зоните с чист въздух са генерирали спестявания от повече от £963 милиона в Голям Лондон.

Изследванията също по този начин демонстрират, че LEZ е довело до понижаване на банкет в болница за респираторни болести спрямо други региони в Англия.

Водещият създател доктор Хабтаму Бешир от университета в Бат сподели: „ С този разбор нашата цел беше да предложим справедлив обзор на въздействието на зони с ниски излъчвания в столицата и отвън нея.

„ Нашето изследване съпоставя Лондон с градове като Манчестър, демонстрирайки успеваемостта на LEZ и ULEZ за възстановяване на качеството на въздуха, възстановяване на здравето и облекчение на икономическата тежест на неприятното здраве. „

Професор Елеонора Фичера призна загрижеността по отношение на разноските за сходство за притежателите на по-стари транспортни средства, изключително засягащи по-бедните общности.

„ Нашият разбор удостоверява успеваемостта на зоните с ниски излъчвания за възстановяване на качеството на въздуха и здравето - от решаващо значение за жителите на огромните градове ", сподели тя.

" Не би трябвало да има избор сред опазване на здравето и схеми за даване на средства като ULEZ.

" Трябва да проучим новаторски политически решения за направи тези схеми жизнеспособни и ефикасни. "

Хан: „ ULEZ жизненоважен за отбрана на живота "

Прочетете още:

Риши Сунак нападна „ безумните “ схеми за трафик < /p>

Transport for London съобщи във вторник, че 95% от транспортните средства в града към този момент дават отговор на условията за зоните за излъчвания. Техните данни допускат, че получават почти £730 000 дневно като такси за ULEZ.

Защитавайки политиката през август, Садик Хан сподели, че разширението на ULEZ е „ мъчно “, само че „ жизненоважно “ решение.

< p> Кметът на Лондон сподели пред Sky News, че замърсяването на въздуха предизвиква здравословни проблеми при деца и възрастни и също по този начин предизвиква 4000 преждевременни смъртни случая в Лондон годишно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР