До 20 октомври 2022 г. ще продължи кандидатстването за наградите

...
До 20 октомври 2022 г. ще продължи кандидатстването за наградите
Коментари Харесай

Остават 10 дни за кандидатстване в конкурса “Иновации и добри практики в здравния сектор”

До 20 октомври 2022 година ще продължи кандидатстването за премиите за нововъведения и положителни практики в опазването на здравето на в. „ Капитал “ и биофармацевтичната компания АбВи. Най-добрите начинания ще бъдат отличени по време на Деветата годишна конференция „ Иновации и положителни практики в здравния бранш “, която ще се организира на 8 ноември 2022 година

В състезанието може да се взе участие с интервенции, лечебни подходи, планове, информационни акции, цифрови планове, проучвания, положителни практики, които са били изпълнени независимо или в партньорство и дават отговор на критериите да е към този момент завършена активност или активност, която е в ход на осъществяване, само че към този момент има забележими и измерими резултати от нея; да избавя или усъвършенства доста качеството на живот на българските пациенти и/или има измеримо отражение върху неговите познания, настройки и поведение; да може да бъде повторена, за да помогне на повече хора.

По традиция плановете ще бъдат оценени от жури от потвърдени специалисти в областта на опазването на здравето. Най-високо ще бъдат оценени самодейностите, описващи иновация или добра процедура, която се осъществя за първи път у нас. Кандидатурите би трябвало да демонстрират ясно какви са изгодите за пациентите и по какъв начин дадената процедура е подобрила или избавила техния живот. Най-добрият план ще бъде награден с 5000 лева, а вторият и третият - надлежно с 3000 лева и 2000 лева И тази година ще бъдат връчени и специфични награди за самодейност на пациентска организация и за цифрова иновация в опазването на здравето.

Двукратният победител доктор Асен Келчев и носителят на първата премия през предходната година проф. Добромир Димитров  насърчиха сътрудниците си да се включат в състезанието тази година, с цел да покажат на необятната общност, че здравната иновация в България по нищо не отстъпва на международните постижения.

„ Благодарение на актуалните постижения на здравната промишленост ние предоставяме на нашите пациенти новаторски, минимално инвазивни интервенции и лекарствени лечения, осигуряващи понижена хирургична контузия или усъвършенстван лечебен резултат. Всичко това е невероятно без съвършено работещ екип от медицински експерти (лекари, медицински сестри, лекарски асистенти и рехабилитатори), гледащи в бъдещето. Благодаря на в. „ Капитал “ за опцията част от тези нововъведения да доближат до необятната общност. “, споделя доктор Келчев, шеф на Отделението по кардиохирургия в „ Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център “.

Проф. доктор Добромир Димитров, дм, ректор на МУ- Плевен и шеф на Клиниката по онкологична хирургия към УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “, отбелязва: „ Ранната диагноза в онкологията ни дава голям боеприпас от лечебни благоприятни условия, с които шансът за изцеление е максимален. Иновациите и високите технологии в медицината ни дадоха опция да подобрим диагностично-лечебния развой в интерес на нашите пациенти. Тези модерни решения би трябвало да ни приближават до пациентите, а не противоположното. Необходимо е по-често да си го подсещаме. “

Награждаването ще бъде част от формалната гала за откриването на Деветата годишна конференция „ Иновации и положителни практики в здравния бранш “, проведена от в. Капитал. Проектът, спечелил първа премия, ще бъде показан в първия панел на конференцията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР