До 2 октомври включително продължава кандидатстването за стипендиантската програма на

...
До 2 октомври включително продължава кандидатстването за стипендиантската програма на
Коментари Харесай

Месечни стипендии до 200 лв. и трудови договори за бъдещи медицински сестри предлага Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив

До 2 октомври в това число продължава кандидатстването за стипендиантската стратегия на Университетска болница „ Свети Георги “  в Пловдив, като документи могат да подават студенти след II и III курс на специалността  „ Медицинска сестра “ от всички висши учебни заведения от цяла България. През новата образователна 2017/2018 година най-голямата болница в България отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за студенти след завършен IIIкурс на образование по компетентност „ Медицинска сестра “, ОКС „ Бакалавър “. Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лева месечно за период от една или две години според от изискванията, на които дава отговор студентът. Минималният триумф би трябвало да е „ Много добър – 4,50 “, а на утвърдените претенденти с изключение на ежемесечна парична стипендия до довеждане докрай на образованието им, след дипломиране ще бъде препоръчан трудов контракт за работа по специалността в лечебното заведение.

Ръководството на УМБАЛ „ Свети Георги ”-Пловдив има за цел да поддържа младите студенти по време на образованието им и да притегли и задържи млади медицински експерти като им подсигурява работно място по специалността. Очакванията са тази процедура да окаже позитивно въздействие в работата на лечебните структури на Университетска болница „ Свети Георги “, тъй като ще се основат условия за последователност и развиване в специалността, а това от своя страна ще помогне за справяне с рецесията от липсата  на квалифицирани и опитни медицински фрагменти на пазара на труда на национално равнище, считат от лечебното заведение.  Класираните претенденти ще бъдат оповестени до 5 октомври 2017 година и ще бъдат поканени за сключване на контракт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР