До 2 години София ще има нова спортна зала със

...
До 2 години София ще има нова спортна зала със
Коментари Харесай

Спортна зала „Слатина”: 7000 кв./м разгърна площ с игрища на открито и закрито

До 2 години София ще има нова спортна зала със 7000 кв./м разпростра повърхност, заяви ръководителят на СОС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет.

Съоръжението се споделя спортна зала “Слатина ”, а инвестицията е в размер на 11 200 млн. лева без Данък добавена стойност.

Теренът се дава за период от 30 години на БУБА баскет, учениците и жителите ще имат разполагаем 20 часа седмично гратис прилагане на залата, както и близо 100 часа седмично гратис прилагане на многофункционалното игрище. След гласоподаване от СОС на Спортната зала ще са нужни 24 месеца за строителство и 7 месеца за планиране, изясни шефът на СОС.

Георгиев посочи, че Спортната зала “Слатина ” ще има две баскетболни стадиони на закрито, модерна фитнес зала, четири скуош стадиони.

“Има и стадиони навън - едно главно, комбиниращо в себе си благоприятни условия за волейбол и баскетбол; футболно игрище с опция за в допълнение делене, стадиони за по-малки отбори; независимо многофункционално игрище за баскетбол и волейбол. Тези открити стадиони са част от упоритостта ни в оптималната степен да се оползотвори теренът, който дава Столична Община ”, сподели още Георгиев.

“Това е неправдоподобен труд, плод на дългогодишна фантазия. Всичко започва преди 8 години с един мой другар, който към този момент не е сред нас, и тази фантазия ще бъде отдадена на него ”, съобщи ръководителят на БУБА Баскет Борислав Хаджирусев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР