До 2-3 години Мечи чал ще добие вида на Пампорово,

...
До 2-3 години Мечи чал ще добие вида на Пампорово,
Коментари Харесай

300 оръдия за сняг работят в Пампорово, отварят Мечи чал...

До 2-3 години Мечи чал ще добие типа на Пампорово, съобщи изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД Мариян Беляков на конференция през днешния ден в София.

Емблематичният за курорта хотел „ Перелик “ към този момент е 100% реновиран и от 3 звезди е към този момент 5-звезден.

Беляков разгласи, че е сериозен растежът на записалите се английски туристи – с 60%, а на ирландските – със 100%, което не било предстоящо. По думите му има голямо търсене към Пампорово и Мечи чал от балканските страни и обичайно мощно от наши сънародници.

Легловата база в курорта очевидно стартира да не доближава, а е извънредно значимо в един курорт да има баланс сред брой писти, дължина на писти, брой оръдия за сняг, брой снегоутъпкващи машини и леглова база, разяснява Беляков.

Той предвижда, че до 2-3 години ски зоната Мечи чал ще придобие типа на Пампорово.

„ Не единствено, че самият общ артикул ще бъде още по-привлекателен за хората, двете ски зони ще си бъдат и конкуренция една на друга. И изрично това ще е най-голямата ски зона освен в България, а на Балканите “, сподели изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД.

300-те оръдия за сняг работят на оптимален режим при ниските температури сега по 15-те писти на Пампорово. Те са били съществено актуализирани преди сезона. Оръдията са ситуирани с добра компактност по ски зоната. След реставрация пространствата за каране на ски тази зима в Пампорово са много по-големи, откакто са доста усъвършенствани сложни, тесни и рискови сектори, регистрира още Беляков.

Дружеството претърпяло сериозна финансова вреда за стотици хиляди лв. още преди старта на сезона.

„ На 2 декември имахме готови и заснежени шест писти – нещо, което не се е случвало в историята ни. Тогава падна най-големият дъжд, който аз съм виждал в Пампорово през последните 8-9 години. За 8-10 часа изми безусловно всичко. Оттогава до момента преминахме през огромни крайности. Огромните ни терзания за целия труд, който положихме през ноември и началото на декември ни донесе голямо отчаяние. В момента пък сме на прага на първия мощен уикенд с съвсем 100% отворена ски зона “, показа изпълнителният шеф.

Ски зона Мечи чал, с която Пампорово към този момент се популяризира като общ артикул, също ще бъде отворена тази събота. До четвъртък, в това число, цената за въжен превоз карта е 25 лв., а по-късно ще си бъде 55 лева за двете зони. Пакет фамилни въжен превоз карти се оферират и за двете ски зони, и единствено за Мечи чал.

Според Беляков, българските ски курорти един път вечно би трябвало да се отърват от „ прокобата “ да бъдат евтини.

„ Няма по какъв начин да бъдем евтини, не би трябвало да се хвалим наляво и надясно, че сме евтина дестинация, да печелим всякакви призови ранглисти от това, че сме евтини. Лифт картата би трябвало да е с 30-40% по-скъпа, с цел да излиза сметката на ски операторите, само че ние не можем да си го позволим. Щом се подвигат заплатите в бранша, значи може да се вдигнат и цените, секторът да се развива. Няма нищо неприятно в това. И разберете, вложенията са големи. Щетата от оня дъжд при започване на месеца е за стотици хиляди лв.. Такъв удар не бяхме получавали, откогато аз съм в „ Пампорово “ АД “, заключи Беляков.

тагове писта пампорово мечи чал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР