До 17 юли да се приемат номинации от парламентарните групи

...
До 17 юли да се приемат номинации от парламентарните групи
Коментари Харесай

Ускорен и заплашен от провал е изборът на шеф на КЕВР

До 17 юли да се одобряват номинации от парламентарните групи о обособени депутати за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране, утвърди парламентарната енергийна комисия на съвещанието си в сряда. В петък е планувано в пленарна зала оповестяването на нова и ускорена процедура за избор на правоприемник на Иван Иванов, чийто мандат изтече през април.

Тя обаче може да приключи и с неуспех, защото след изненадващото и към момента тънещо в тайнственост решение на единствения претендент за поста Пламен Младеновски да отдръпна кандидатурата си два дни откакто бе издигната, ръководещите не могат да се спрат на подобаващ кандидат.

" Решихме изборът на ръководител на КЕВР да върви редом с избора на комисари, с цел да няма разминаване в мандатите им ", съобщи в сряда ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов (ГЕРБ). Докато в провалената процедура седемдневният период за номинации бе продължен на 14, в този момент той ее скъсен на пет дни и времето за внасянето на нови кандидатури ще изтече на 17 юли. Около седмица по-късно ще е чуването на възможните кандидати, а изборът би трябвало да стане факт до края на месеца, сподели той.

От Българска социалистическа партия обявиха през Mediapool, че няма решение дали да оферират собствен претендент за регулаторен началник. От Движение за права и свободи настояват, че нямат право на номинация поради политическите квоти при разпределянето на състава на комисията, а тяхната към този момент е попълнена с Ремзи Осман като юридически комисар.

В ГЕРБ също няма изясненост кого да предложат, чака се вероятно името да бъде спуснато от премиера, който и е спрял Младеновски от конкуренцията по неразбираеми към момента аргументи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР