До 17 януари Държавният фонд Земеделие приема документи за 2022

...
До 17 януари Държавният фонд Земеделие приема документи за 2022
Коментари Харесай

Пчеларите разполагат с над 8 млн. лева за подкрепа през 2022 г.

До 17 януари Държавният фонд „ Земеделие ” приема документи за 2022 година по Националната стратегия по пчеларство, която работи в интервала 2020-2022 година. За тази година финансовият запас по програмата е в размер на 8 073 093 лв..

Документи се одобряват в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие ” по непрекъснат адрес на физическо лице и по адресна регистрация на юридическо лице.

Заинтересованите от пчеларската стратегия, които нямат онлайн достъп, могат да се осведомят и на място в регионалните дирекции на фонда, както и в Централното ръководство на Държавен фонд „ Земеделие “.

Мерки Б, Г и Д от Националната стратегия по пчеларство 2020-2022 година включват действия за битка против вароатозата за осъществяване на лабораторен разбор на меда и закупуване на кошери, пчелни фамилии и майки. По мярка А претендентите ще бъдат подпомагани при закупуването на малък пчеларски инвентар, до момента в който мярка В е ориентирана към преносимото пчеларство. За новия банкет през 2022 година, с изменение на Наредбата от м. октомври 2021 година, се прибавят нови типове инвентар, които стопаните могат да закупят.

От тази година физическите и юридическите лица, регистрирани като аграрни стопани с пчелни фамилии, могат да аплайват и по Мярка Г „ Изследване на проби от питателните ресурси на пчелните фамилии /мед, прашец/ за остатъчни количества субстанции от пестициди над пределните правила “. Досега мярката беше налична само за сдружения и организации. Документи по мярката ще се одобряват единствено в централно ръководство на Държавен фонд „ Земеделие “ в София.

Пчеларските сдружения и организации също могат да аплайват за подкрепяне по допустимите за тях ограничения от Национална стратегия по пчеларство до 17 януари. Отворена е и мярка Е активност 3 „ Мониторинг на останки от пестициди в пчели от региони с интензивно земеделие “. Документи по тези ограничения ще се одобряват в централно ръководство на Държавен фонд „ Земеделие “ - Разплащателна организация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР